wtorek, 23 lutego 2016

Rybne kotleciki:)

Cześć:)
Post jedzeniowy czas zacząć!:)
Dziś serwuje kotleciki rybne:)
Idealne, zdrowe, może nie bardzo szybkie, ale naprawdę smaczne i zupełnie inne niż tradycyjne mielone.

Składniki:
- makrela wędzona
- 3/4 szklanki, bądź cała ugotowanej czerwonej soczewicy
- 2 ugotowane jajka na twardo
- pół szklanki startego żółłtego sera
- jedno surowe jajko do farszu
- 2 łyżki bułki tartej
- koperek/natka pietruszki
- sól, pieprz


Wykonanie: Z makreli wyciągamy ości. Rybę wkładamy do miski i ugniatamy wraz z ugotowaną soczewicą i jajkami na twardo. Wszystko dokładnie mieszamy widelcem łącząc składniki.
Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy koperek, bułkę tartą i przyprawy oraz surowe jajko. Mieszamy.

Z gotowego farszu formujemy kotleciki. Obtaczamy w bułce tartej. Smazymy na patelni, aż się przyrumienią.


GOTOWE!!!:) 

2 komentarze:

  1. Wyglądają fajnie ale nie przepadam za rybami a mój mąż ich nienawidzi:(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To wielka szkoda Kasiu. Ja uwielbiam ryby,Pozdrawia cieplutko:*

      Usuń